НА УНС ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТИМА ЗАКОНА О СТУДЕНТСКОМ ОРГАНИЗОВАЊУ И О ДУАЛНОМ МОДЕЛУ СТУДИЈА У ВИСОКОМ ОБРАЗОВАЊУ

На Пољопривредном факултету Универзитета у Новом Саду одржана је Јавна расправа о Нацрту закона о студентском организовању и о Нацрту закона о дуалном моделу студија у високом образовању.

Скупу на Универзитету у Новом Саду присуствовали су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, међу којима су били помоћници министра проф. др Габријела Грујић и проф. др Бојан Тубић, као и саветник министра Никола Лазић, Владимир Бојковић, проф. др Ненад Зрнић и проф. др Ђуро Кутлача, а у име Студентске конференције универзитета Србије присуствовали су представници студената Милан Савић, Милан Виденовић, Ђорђе Петровић и Борјан Соковић. У име Универзитета у Новом Саду, јавној расправи су присуствовали проректорка за наставу проф. др Сања Подунавац-Кузмановић и проректор за финансије и организацију проф. др Владислав Зекић. Такође, јавној расправи је присуствовала заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Душица Ракић. Модератор скупа био је помоћник министра проф. др Бојан Тубић.

Током јавне расправе детаљније су представљене одредбе нацрта закона о студентском организовању и дуалном моделу студија, након чега је уследила дискусија.

Период реализације јавних расправа поводом нацрта ова два закона је тренутно у току, а јавне расправе организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја у Београду, Нишу и Новом Саду.

Примедбе, предлози и сугестије у вези са Нацртом закона о студентском организовању достављају се Министарству просвете, науке и технолошког развоја, преко посебног обрасца који се може преузети на званичној интернет страници Министарства, на следећу имејл адресу: studentsko.organizovanje@mpn.gov.rs. Јавна расправа о Нацрту закона о студентском организовању траје до 19. априла 2019. године.

Примедбе, предлози и сугестије у вези са Нацртом закона о дуалном моделу студија у високом образовању достављају се Министарству просвете, науке и технолошког развоја, преко посебног обрасца који се такође може преузети на званичној интернет страници Министарства, на следећу имејл адресу: dualne.studije@mpn.gov.rs. Рок за достављање примедби и сугестија на Нацрт закона о дуалном моделу студија у високом образовању је 18. април 2019. године.