СТУДЕНТСКИ ФОРУМ УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ

Студентски форум Универзитета у Новом Саду свечано је отворен на Златибору 18. марта 2019. године. Форум се одржава од 18. до 21. марта 2019. године, а на скупу учествује око 250 студената Универзитета у Новом Саду, заједно са гостима са Универзитета у Крагујевцу.

У уводном делу скупа, у име Универзитета у Новом Саду присутне је поздравила проректорка за наставу проф. др Сања Подунавац-Кузмановић. Уз изразе честитања за организацију студентског скупа, проректорка је посебно истакла ентузијазам и проактивност као важне предуслове успеха у активностима које реализују млади људи.

Циљ Форума је да сви учесници, независно од области студија, стекну нова знања која ће моћи да искористе након завршетка студија и приликом потраге за запослењем. Посебан циљ овогодишњег Форума тиче се на питања са којима се студенти најчешће суочавају након завршетка студија. Форуму је такође присуствовала једна од координатора ОПЕНС-а 2019, Наташа Игић и представила пројекте који су у оквиру тога планирани у наредном периоду, ако и могућности сарадње ОПЕНС-а са студентским парламентима.

У оквиру програма Форума, учесници ће имати прилику да присуствују предавањима која ће ближе представити теме овогодишњег студентског скупа, а предавачи ће бити: Андрија Герић на тему „Када индекси утихну“, Славко Ракић „Шта после факса“ као и  Едит Вереш „Први CV, интервју и посао“.

На Форуму такође учествују студентски представници Универзитета у Новом Саду, председница Студентског парламента Универзитета Ана Тодоровић и студент проректор Игор Кнежевић, који су неспоредно учествовали у организацији овог скупа.