ОБЕЛЕЖЕН ДАН СТУДЕНАТА У ПОКРАЈИНСКОЈ ВЛАДИ

Поводом 4. априла, Дана студената, председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас, лаптоп рачунаре студентским организацијама свих факултета Универзитета у Новом Саду и високих школа струковних студија у АП Војводини.

„Студенти су будућност и снага наше земље. Наша обавеза и одговорност је да истрајемо на подршци студентском активизму и свим њиховим идејама и намерама које реализују у оквиру Универзитета“, изјавио је председник Мировић на свечаности у Покрајинској влади.

Радићемо заједно и на изградњи нове зграде Студентског културног центра у Новом Саду а план је и оснивање Универзитетске библиотеке у оквиру СКЦ, истакао је председник Мировић.

„Универзитет у Новом Саду наше је најавеће благо. Покрајинска влада наставиће са још значајнијом подршком, како бисмо формирали нове Научне институте у оквиру Универзитета“, истакао је председник Мировић и подсетио да Покрајинска влада издваја значајна финансијска средства за подршку најбољим студентима и студентима са посебним потребама.

Честитајући 4. април, Дан студената, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић изјавио је да нас данашњи велики дан подсећа да су студенти активни партнери и стога ће подршка Универзитету и Студентском парламенту бити још значајнија како бисмо заједно, како је рекао, градили демократско друштво.

Председница Студентског парламента Ана Тодоровић захвалила се председнику Мировићу на подршци студентском активизму јер, како је рекла, без подршке Покрајинске владе активности парламента не би биле могуће.

Дан студената, 4. април, обележава се у знак сећања на велике студентске демонстрације због јачања фашизма у Немачкој, које су у Београду одржане 4. априла 1936. године и у којима је живот изгубио студент права Жарко Мариновић.

Данашњој свечаности присуствовао је и ректор Универзитета у Новом Саду Дејан Јакшић.

Галерију фотографија са данашње свечаности можете погледати у наставку: